Over mij

Wie o wie maakt van jouw kind een ware yogi of yogini? Mijn naam is Tryntsje Rekker. Beleidsadviseur bij de Gemeente Opsterland, moeder van twee dochters, oppasser van twee gigantische konijnen, verkering van Sander én yogadocente.

Yogamatties is mijn ‘silver lining’, geboren uit een bijna burn-out. Misschien wat tegenstrijdig aangezien yoga bekend staat om het brengen van ontspanning, fysieke en mentale kalmte en innerlijke verlichting. Maar het gebrek hieraan is nou juist wat mij heeft doen besluiten om zelf aan yoga te doen en Yogamatties te beginnen.

Als werkende moeder van een peuter had ik chronisch tijd te kort en liep mijn hoofd over van gedachten over alles wat ik ‘moest’ en hoe dat beter kon. Ik was een burn-out in wording. Hoe dacht ik voor iedereen te kunnen zorgen als ik dat niet eens voor mezelf kon doen?

Wat nou als we het eens anders gaan doen?

Ik besloot de verbinding met mijzelf weer op te zoeken. Yoga werd de remedie en langzamerhand kreeg ik grip op mijn wild rondvliegende gedachtes, de onrust en mijn gevoel. Waarom had ik dit niet eerder gedaan? En waarom leer je dit soort zaken niet op jonge leeftijd, als kind? Dat had me namelijk een hoop stress gescheeld! 

En zo werd mijn missie geboren: Ik wil kinderen gereedschap voor geluk meegeven. Vaardigheden die ze direct toe kunnen passen bij ervaringen in hun dagelijks leven en die tegelijkertijd een leven lang mee gaan. Deze vaardigheden bestaan bijvoorbeeld uit het leren kennen van het eigen lijf, weten dat gedachten invloed hebben op gevoelens, hoe ook de adem beïnvloedt wordt door emoties en hoe je de adem bijvoorbeeld kunt gebruiken om jezelf op te peppen of jezelf juist te kalmeren. Niemand ervaart alleen maar geluk, elk leven kent ‘ups en downs’. Maar met gereedschap voor geluk op zak is er wel invloed op de manier waarop met tegenslag wordt om gegaan. Met Yogamatties wil ik een veilige omgeving bieden, waarin kinderen van 4 tot en met 12 jaar spelenderwijs leren op welke manier lichaam en geest in verbinding staan. Tijdens de lessen wordt hieraan gewerkt met behulp van yogahoudingen in combinatie met (prenten)boeken en verhalen, gesprekken, creatieve activiteiten, spelletjes, kindermassage en ontspanningsoefeningen. 

Als wij er als ouders voor zorgen dat onze kinderen emotioneel in balans zijn, dan kunnen zij dit als stabiele basis voor gezonde mentale groei gebruiken. Zodat ze vol vertrouwen de wijde wereld tegemoet kunnen gaan.

Opleidingen en trainingen

2018    Opleiding kinderyoga, Kinderyoga Academie Almere
2019    Effectief communiceren met kinderen (Thomas Gordon methode), Effect4all Drachten
          Training ‘Ik denk me sterk-spel’, Praktijk voor Levensgeluk Wilnis

Ik sta vermeld in het register van de Kinderyoga Academie.

Yogamatties maakt eeuwenoude yogaleer toegankelijk door spelletjes en verhalen waarbij kinderen hun eigen rol vervullen en op een actieve manier wijzer worden. Levenslessen die op een simpele en vooral leuke manier gebracht worden.

Schuiven naar boven